Om oss

Vi vill kunna erbjuda ekologiska barnkläder som vi verkligen gillar och som vi kan stå för. Intresset för barnkläder kan vara stort, men vi vill också att intresset för miljö och människa står i fokus. Vi vill med denna webbutik sammanföra dessa och erbjuda er ett handplockat sortiment av ekologiska barnkläder med mycket färg och härliga mönster. Barn är spralliga, färgglada och underbara – vi vill matcha dem med kläder som är likadana!

Vi som driver LillaLisen är en driven tvåbarnsmamma med stort intresse för kläder tillsammans med en make som är webbutvecklare.

 

 

Ekologiska barnkläder

 

Allt fler väljer ekologiskt och miljövänligt. Men frågor som uppstår är kanske: Är det verkligen så nödvändigt att välja ekologiskt även när det gäller sådant vi tar på oss?

Stanna upp en stund och fundera över ditt största organ: huden. Ja för det är faktiskt just det vår hud är, vårt största organ. Och det vi tar på vår hud går in och påverkar vår kropp. Tänk då också på att barn är så mycket känsligare och en liten bebis, till exempel, har inte mycket eget skydd ännu som gör att dess hud kan stå emot yttre påverkan på ett bra sätt. Bomull, som är det vanligaste materialet i många tyger, är en av världens mest besprutade grödor. Med andra ord gör du inte bara din egen hud, utan även miljön en stor tjänst genom att välja ekologiska barnkläder. Man har självklart haft de som arbetar med att producera kläderna i åtanke och framställningen är etiskt riktig och man använder självklart inga barnarbetare.

 

Det finns flera olika märkningar när det gäller ekologiska kläder men den vi gärna ser att våra kläder har är GOTS-certifieringen då den är en märkning för ekologiska textilier som omfattar hela kedjan från skörd av råmaterial till färdig produkt. Vill du läsa mer om GOTS-märkningen så kan du göra det HÄR.

 

I några fall tar vi in plagg som inte är ekologiska eller GOTS-certifierade. Vi ser då till att de är miljövänliga och märkta med Öko-tex. Det innebär att man har en slutprodukt som inte innehåller några skadliga ämnen för hud och hälsa.